Centres educatius

SORTIDES PER CENTRES EDUCATIUS

Sortides de camp per escoles, institut i universitats, amb l’objectiu d’ensenyar conceptes i posar en pràctica sobre el terreny els coneixements teòrics adquirits a l’aula. Les sortides estan guiades per geòlegs i la seva temàtica es pot adaptar al pla docent de cada centre. S’entrega un dossier de treball per a que l’alumne adopti un rol actiu durant l’activitat.

Les sortides consisteixen en itineraris geològics per zones amb un interès geològic i didàctic remarcable. A través de l’observació guiada de punts estratègics, i del treball de l’alumnat sobre el dossier de camp, s’aconsegueix transmetre amb claredat conceptes difícils de fer arribar a l’aula.

Metodologia:
Les sortides consten de diverses parades entre les quals els desplaçaments es fan en autocar. En les parades no es fan recoreguts a peu de més de 15 minuts ni que requereixin cap tipus de preparació física. El temps mig de cada parada és d’uns 20-30 minuts, i cada sortida consta d’unes 5 parades de mitja. El guiatge és fa amb un guia per cada 20 alumnes, i s’utilitza material gràfic i un dossier per a l’explicació dels conceptes.

Contractació:
El preu de les sortides amb un sol guia és de 190 € i amb dos guies de 260 € (recomanat per sortides amb més de 20 alumnes). Dates concertades amb el centre a través del correu info@itinerarisgeologics.com o en el 650 649 599.

ITINERARIS DISPONIBLES

MONTSERRAT

La sortida consisteix en una primera parada en que fem una panoràmica de Montserrat des de la seva besant nord-oest. Aquí expliquem la formació de la muntanya i veiem i toquem els fòssils dels organismes que vivien en el mar on es varen dipositar els sediments que formen l’actual muntanya. Seguidament ens desplacem fins al sector d’agulles, on fem un recorregut a peu per tocar les argiles vermelles i els conglomerats montserratins, i expliquem l’origen de les seves característiques agulles.

Descarrega el dossier

EL FIGARÓ

La sortida comença amb una primera parada on s’identifiquen tres dels quatre tipus de roca que formen la zona del Figaró (i que és extensible a tot el context la Serralada Pre-litoral) i la relació que hi ha entre ells. Seguidament es fa una parada en que es toca el quart tipus de roca, per començar ja un recorregut a peu que ens porta fins al turo de Montagut, des d’on realitzem un tall geològic de la serralada i reconstruïm la seva història geològica.

Descarrega el dossier

CONCA DE TREMP:

Itinerari en que recorrem la Conca de Tremp, que és una conca de tipus “Piggy Back”. Això vol dir que és un fragment del terreny que es va mantenir intacte mentre s’aixecaven per sota seu els Pirineus, i que per tant ha preservat una riquesa geològica única a Catalunya, des de ous de dinosaure fins a les muntanyes que l’envolten on es pot llegir l’origen de la serralada.

Descarrega el dossier

LA SERRA DE PRADES:

La sortida consisteix en un recorregut a peu en que al llarg de quatre parades aprenem a reconèixer els diferents tipus de litologia i el seu origen. A més, en una última parada de síntesis reconstruïm la història geològica de la Serra de Prades, fent així un repàs de tot el que s’ha vist durant la sortida.

Descarrega el dossier